Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 13. mai 2015

Mudderkrabbe/Mud Crab/Mangrove Crab/Scylla Serrata (Saltvann/Brakkvann)





Denne krabbens egentlige artsnavn er mud crab. Mangrove crab er egentlig en annen art, "Mangrove Crab" brukes hos de fleste firmaene som selger den, mest sannsnylig fordi det høres mer eksotisk ut enn "Mud Crab". De er populære i Oseania, Afrika og deler av Asia, mye fordi de vurderes å ha mer kjøtt enn andre arter i disse områdene. Men sammenlignet med f.eks. taskekrabben, er dette tynn suppe. Koker man krabben er det utrolig viktig å tømme klørne for vann etterpå, for det er bare et veldig tynt lag kjøtt inni dem. Krabbekjøttet er noe søtere og mer delikat enn hos taskekrabben. Kan anbefales hvis du har veldig god tid og tålmodighet til å sitte og pirke små biter krabbekjøtt en ettermiddag. Ellers blir nok ikke dette noen favoritt med det første.



-mudderkrabbe
-focaccia
-majones
-sitron



pris: 150-200,- pr kg
komfort: mye arbeid for å bli mett
smak: 6/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!