Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

søndag 10. juli 2016

Vivaneaux/Yellow Tail Snapper/Lutjanus Agennes (Saltvann)





Denne fisken har samme artsnavn som "northern red snapper", men den er fysisk meget ulik den amerikanske arten. Northern Red Snapper ser ut som en smal ulke, mens denne ligner en mørkere rød havbrasme. Uansett, dette er en dyrere og "bedre" ansett art i den vestlige verden.
Kjøttet er mørkt og den har kraftig skinn og store skjell. Den kuttes ved filetering fra toppen og ned mot analåpningen, nesten som en Berggylt. Den bærer en ganske stiv pris i forhold til fiskens kvalitet som matfisk, samt hvor lite kjøtt det er på den. Dens tykke bein kan minne om en Karpes. Kjøttet tåler noe varmebehandling, men pga lite fett, blir filetene da noe slingsete, og smaken heller mer mot nøytral. Ellers er det en kul rød fisk!


- filet av vivaneaux
- gulbeter
- gulrot
- rød chilli
- asparges
- syltede miniagurker


pris: 150-300,- pr kg
komfort: krever båder teknikk og en meget skarp kniv
smak: 5/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!