Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 4. oktober 2017

Amerikansk Ål/American Eel/Anguilla Rostrata (Ferskvann/Brakkvann/Saltvann)




Den amerikanske ålen er en spennende art som dessverre, på samme måte som vår egen europeiske ål, nå er blitt faretruet. Mitt eksemplar er ikke viltfanget, men fra oppdrett, og jeg spiser derfor med litt bedre samvittighet. Disse ålene leer nesten hele livet i ferskvann, bortsett fra når de skal legge egg, da tar de turen ned til havet. Litt det motsatte av vassilda.
Fisken finnes i vill bestand i Nord-Amerika, men det er siden blitt eksportert en del levende fra diverse øystater som fisker dem under gytetiden, som siden har gitt grobunn for oppdrett fra diverse land i Asia. Årsakene til nedgangen i arten er mangfoldig og menneskeskapt. Alt fra utbygninger av elver og vassdrag til overfiske og introduksjon av nye arter spiller inn.
Så får man da bare smake oppdrettsalternativet, mens man ennå kan..
Dette smaker godt, selv om det sjeneres litt av at det er småbein igjen i kjøttet, som er ment for sushi. Kan minne om fete flyndrer hva konsistens angår. Smaken er mild, snill, men riktig tilbehør hever kvaliteten. Skal vi prøve å driste oss til å si at dette er et lite hakk over midt på treet?


-amerikansk ål
-sikori salat
-rømmekolle
-søt chilisaus
-soyasaus


pris: 50-100,- pr pk
komfort: som kokt skinke, bare rå og med litt bein
smak: 6/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!