Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 14. mai 2015

Slettvar/Brill/Scophthalmus Rhombus (Saltvann)





Dette er den noe sjeldnere (ihvertfall her til lands) slektningen av Piggvaren. Forkjellene på disse er at denne er glatt på toppen og en del smalere. Fisken holder seg på grunt vann opp mot 70 meter og det drives ingen kommersiell fiske etter arten. Den er rødlistet, uten anmerkninger. Da jeg kun har fått og sett denne enkeltvis fanget som bifangst, har jeg ingen kvaler med å kjøpe større eksemplar av arten når jeg en sjelden gang kommer over dem. I og for seg er dette en meget god fisk, helt på høyde med Piggvar, og den er attpåtil noe billigere. Fisken trives best i nordlige kystområder. Anbefales på grillen om sommeren.



-filet av slettvar
-ferske erter
-spekepølse
-pasta



Pris: 150-200,- pr kg
Komfort: Lett, men noe ryggbein som er uvanlig hos flyndrer
smak: 8/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!