Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

fredag 5. september 2014

Tilapia/Oreochromis Niloticus (rød) (Ferskvann, Brakkvann og Saltvann)





This red tilapia was a bit bigger than the previous black one, but other than that they're pretty much unseparable on the palate. Quite some bones which one needs to get rid of, thankfully its an easy job. Its long and thick bones however, makes it a challenge getting the bottom meat separated. The best and easiest part of the fish is the top filets. It needs quite some spice and salt as it's a bit watery and bland flavour. I've however heard that when the Tilapia reaches a certain size, the meat quality starts decreasing. Cook with the skin on as it easily disintegrates. Not a lot of value for money, as most of the fish is lost in the preparation, also I'm far from sure about what they're fed and what medication they get in the fishing farms. It's not endangered in the wild, and there's a lot of farming going on.


- sweet potato
- onion
- chorizo
- tilapia filets
- apple vinegar


price: 4-8£ a piece
comfort: top filets are easy, the rest is hard
flavour: 6/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!