Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 2. august 2017

Søl/Dulse/Palmaria Palmata (Saltvann)



Flott navn på denne. Disse røde sjøgressene er populære som tilbehør sør for skagerrak. Dessverre er min opplevelse annerledes, og kanskje jeg fremstår litt negativ i dette innlegget, men her er jeg helt på grensen for hva jeg er i stand til å konsumere. Det smaker litt som å drikke saltvann, tilsatt salt. Heldigvis hjelper kanskje et mildt tilbehør en smule men et smaker likevel bare salt. Fåreballene ville alene fått en 9er på denne siden, men å kjempe mot smaken av en av Argentinas saltørkener på samme tallerken blir for mye. Til og med glassmaneten smakte lite salt i forhold til dette.


-søl
-fåretestikler
-rød paprika


pris: 100-150,- pr kg
komfort: nevnte jeg salt?
smak: 0/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!