Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 7. juli 2016

Kolmule/Blue Whiting/Micromesistius Poutassou (Saltvann)





Kolmulen er en liten fisk i torskefamilien, den kan gjenkjennes med at den er svart i ganen, eller at den er proporsjonalt (kanskje ved siden av langene) den smaleste torskefisken vår. Den er enkel å filetere, og tar maks et par minutter å steke, bør bare stekes på en side, da kjøttet er porøst og den overstekes lett. Smaken er mild og kan minne om lyr eller hyse, absolutt en glimrende matfisk. Dette er også en av våre mest tallrike fisker, som ofte brukes i produksjon av fiskemel, tran og annen industrivare, men om man spør sin lokale fiskehandler etter hele og ferske eksemplarer, er det sikkert mulig å oppdrive. Når det er sagt, blir det foresett en nedgang i artsbestanden som følge av reduksjon av reproduksjon innen bestanden.


- fileter av kolmule
- sjalottløk
- purreløk
- isbergsalat
- pastinakk



pris: ukjent, fikk mine for 20,- pr kg
komfort: som en makrell uten bukbein, meget lettvint
smak: 8/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!