Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

lørdag 3. desember 2016

Malabar Blood Snapper/Saddletail Snapper/Lutjanus Malabaricus (Saltvann)




Ny snapper, denne gang en liten kjekkas med svære bein. De tykke og massive beina forteller hvor kniven skal gå, og den er derfor enkel å filetere. Kjøttet er saftig og med god konsistens. Men smaken er ganske kjedelig, kan minne litt om karpefisk. Dette er en rovfisk som nesten utelukkende lever av annen fisk, og holder primært til i sørøst-asia og australia. Foruten en massiv oppdrettsnæring drives det en del fiske av arten, som ikke er rødlistet. Min er et oppdrettseksemplar, og det kan godt være at ville eksemplarer har mer smak og karakter i kjøttet, dette smaker altså litt sterilt. En skal også huske på at det finnes mange røde snappere som kan variere i utseende, og min er ikke noen typisk Malabar Blood Snapper av utseende.


- fileter av malabar blood snapper
- gulrot
- pastinakk
- rødløk


pris: 60-100,- pr stk
komfort: hotellrom
smak: 3/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!