Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 2. mars 2016

Kinesisk Ansjos/Stolephorus/Stolephorus Chinensis (Saltvann)



For å være helt ærlig, vet jeg ikke om dette er en egen art eller et påfunn fra kineserne for å kapitalisere på egen oppdrettsnæring. Noen av de artene som kineserne fisker/aler opp i deres områder, tillegges "chinensis" i det latinske artsnavnet og gir dermed inntrykk av å være en egen art. Ofte er den eneste forskjellen på disse og andre utgaver av artene at de er fanget/produsert av/for Folkerepublikken Kina.
Dette er en flott liten fisk som gjenkjennes av sølvstripen på en ellers transparent kropp. Ansjosen er en av vår beste fiskefamilier, da den finnes i vanvittige mengder, ligger lavt i næringskjeden og forekommer i alle verdenshav. I Norge fåes den oftest hermetisert. Den spises hel med skinn og bein, på den gode gamle måten, gjerne med rømme og poteter eller på ei god brødskive. Mange i Norge forveksler ansjos med sild da bruksområdene er meget like, men det er to forkjellige arter. Ifølge ryktene skal ansjos være en fisk for de hardføre, som man enten elsker eller hater, og som var meget vanligere før.


- hele kinesiske ansjoser
- kålrabi
- rødløk
- søtpotet
- tomatpesto
- sennep


pris: 25-70,- pr kg
komfort: Tåler man bein funker den, om ikke spiser man heller sildefileter.
smak: 2/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!