Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

lørdag 20. februar 2016

Skjellkarpe/Koi/Common Carp/Cyprinus Carpio (Ferskvann)




Dette er små Skjelkarper som i noen forretninger selges under navnet "Koi fish". De har avsindige mengder små bein, en god del skjell, og smaker litt som geleaktig Tilapia. For å være helt ærlig passer nok disse fiskene best i hagedammen til naboen, ihvertfall inntil det blir litt størrelse på dem. Speilkarpen som jeg skal legge ut notat på senere var, dog noget lik på flere områder, en meget behageligere affære. Beina som sitter ved buken er enkle å hanskes med da de henger sammen og er relativt separate fra kjøttet. Problemet er halen, som er det beste kjøttet på denne fisken. Her er det masse småbein som er utrolig vanskelige å se, har null symmetri, og ligger skjult inni kjøttet. Når alt dette er sagt, smaker fisken greit.


-karper
-hvit paprika
-sjalottløk
-hvitløk
-hestebønner


pris: 40-80,- pr pk
komfort: tyske kasusregler i fylla
smak: 4/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!