Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

lørdag 1. juli 2017

Kongekrabbe/Red King Crab/Paralithodes Camtschaticus (Saltvann)




Også kjent som russerkrabbe. Dette er svære beist som er både invaderende og truende overfor de fleste maritime økosystemer de kommer over. Spis med god samvittighet. De selges for det meste i forkokt tilstand i Norge, til høye priser. Det er bare kjøttet i klørne og beina som brukes. Kjøpes de fryst anbefales det å legge dem i papirrull over natta slik at overflødig vann blir trukket ut. Smaken er mildere enn taskekrabbe og kan nesten måle seg med hummer, men ikke helt for min del. Alt i alt, en glimrende kvalitet og alternativ til reker og krabbe, dog noe dyrere. Sommersnacks.


- kongekrabbe
- rundstykke
- brelett
- sitron



pris: 200-600,- pr kg
komfort: mykt skall, stressende for nybegynnere
smak: 8/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!