Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 4. mars 2015

Hjerteskjell/Cockle/Cardiidae (Saltvann)




Disse ble solgt av Molly Malone langs Dublins gater i den kjente folkesangen, og det er noe folkelig med denne deilige lille skapningen. Den finnes i enorme kvantum og er så smakfull at den egentlig kan nytes uten tilbehør. Jeg anbefaler å kjøpe disse hos en skikkelig fiskehandel hvor de ligger i vann. Jo ferskere, jo bedre, og tilberede dem med en gang man kommer hjem. Man kan få den i nett i større dagligvarehandler som ICA Maxi og Meny, men min erfaring er at disse ikke holder like godt i kjøledisken som f.eks blåskjell. Her snakker vi om et skjell som har så fast og fint kjøtt at det bare skal tilsettes enkle smaker. Skjellene åpner seg når de er ferdige i panna, og noen sier at man får økt sexlyst av å spise dem. 


-isbergsalat
-vårløk
-mack alkoholfritt øl
-3-500gr hjerteskjell
-risvinsedikk
(Et lite tips her er å tilsette fish sauce mot slutten av kokingen istedenfor å salte etterpå)


pris: 80-120,- pr kg
komfort: null arbeid
smak: 9/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!