Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 23. februar 2016

Kurumareke/Marsupenaeus/Marsupenaeus Japonicus (Saltvann)




Disse bør ligge i vannbad et par timer før de kokes/stekes for å få tilbake noenlunde rekeaktig konsistens. Da de inneholder en del salt, ca 7%, trenger man heller ikke tilsette spesielt mye salt i chowderen. Rekene kommer fra Vietnam, som er blitt en stor aktør innen eksport av maritime arter, og disse drives det oppdrett av i stor skala. Er selv usikker på om disse kommer fra ferskvann eller saltvann da Parapenaeopsis er gruppe som omfavner mange underarter.
Når rekene har fått trukket til seg en del vann er de fremdeles litt porøse, men smaken er snadder. Kan minne mer om sjøkreps enn reker, og passer glimrende til enkelt tilbehør. Rustikt.


- tørkede kurumareker
- pasta
- potetmel
- vårløk


pris: 30-60,- pr 100gr
komfort: Det holder med D i heimkunnskap
smak: 6/10


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!