Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

fredag 1. juli 2016

Lyreknurr/Piper Gurnard/Trigla Lyra (Saltvann)



Denne er stort sett rosa/rød, dvs en del rødere enn vanlig rødknurr, samt smalere. Pluss at den har større bein. Den er vanskeligere å filetere, og har mindre kjøtt pr fisk. Mange forveksler denne med vanlig rødknurr, selv om sistnevnte ligner mer på vår vanlige gråknurr. Kanskje pga navnet.
Lyreknurren er penere å se på enn den er god å spise. Kjøttet er helt hvitt og kan minne om en magrere rødmulle. Alt i alt er denne verdt å prøve på rivieraen, men skal man smake skikkelig fisk er en fjesing meget å foretrekke. I Frankrike regnes lyreknurren ofte som en suppefisk.


- fileter av lyreknurr
- endive salat
- gulrot
- sitron
- sjalottløk


pris: 60-100,- pr kg
komfort: meget vanskelig, mye bein...
smak: 5/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!