Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 1. juli 2015

Småflekket Rødhai/Small-spotted Catshark/Scyliorhinus Caniculaf (Saltvann)




Denne finnes langs norskekysten og er ikke uvanlig å få i garnet for hobbyfiskere. Det er en slank fisk med tykt skinn og veldig lite kjøtt. Konsistensen på kjøttet er ganske vassent. Den har en ubeskrivelig smak av nesten ingenting og kjøttet faller fort fra hverandre i stekepanna. Dette er en kjøtteter som hovedsaklig lever av små dyr langs havbunnen. Den er oviparisk/pterodaktyl så den har ingen rogn, og leveren er heller ikke noe særlig å spise.
Fra hva jeg har lest andre steder anses ikke haiartene i Norge som matfisk, og jeg skjønner nå hvorfor. Fisken er ikke truet, det drives liten kommersiell fiske etter den, ingen i Norge, og den har liten verdi i de økosystemer den forekommer.


-filet av småflekket rødhai
-rødløk
-småtomater
-sylteagurk
-fetaost
-remoulade


pris: 50-100,- pr kg
komfort: Ikke vanskelig, men utakknemlig arbeid, ca 5-10% av fisken er rent kjøtt
smak: 1/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!