Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

mandag 1. februar 2016

Grønnleppet Musling/Asian Green Mussel/Perna Viridis (Saltvann)





Disse er ikke ulike blåskjell i utseende, men har større kjerne og er blekere i kjøttet. Den finnes i store deler av Asia, og er også satt ut i andre farvann. De vokser fort, sprer seg raskt og er derfor et godt alternativ til andre arter av skjell som er mer ustabile. Arten er ikke truende for annet liv i sitt økologiske system. Den kan inneholde samme giftstoffer som blåskjell. Kjøttet er fast og tåler mange gode smaker rundt seg, perfekt i surf'n'turf med godt krydret kjøtt. Pass på å skylle skjellene godt først for å få ut evt. sandkorn. Jeg fant mine eksemplarer i min faste fiskebutikk i danmark, usikker på hvordan de selges i norge. Absolutt verdt å prøve!



- grønnleppet musling
- nudler
- sukkererter
- chorizo
- kraft fra muslingene



pris: 50-150,- pr pk
komfort: Lett å fjerne fra skjellet, pass på å ikke koke for lenge.
smak: 8/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!