Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

lørdag 3. juni 2017

Rund Sardin/Round Sardinella/Sardinella Aurita (Saltvann/Brakkvann)




Denne runde sardinen finnes utelukkende i atlanterhavet, langs den sørlige kysten av USA og nedover Sør-Amerika, og fra Sør-Europa nedover langs kysten av Afrika. Den kan spises med god samvittighet og har en bærekraftig bestand.
Det er en noget mer kompakt fisk enn våre vanlige harengus, men ellers ikke ulik, masse småbein. Kjøttet er magrere og blir fort tørrstekt, til og med på lav varme. Det er en helt ok sildefisk, men mange vil nok enda foretrekke sild fra nordligere farvann da kjøttet der ofte har mer struktur og smak. Dette blir litt blasst og daut dessverre. Kanskje kan man den brukes i hermetikk eller sylting.


-fileter av rund sardin
-smørkokte poteter
-miniagurk
-ukjent sopp


pris: 60-100,- pr kg
komfort: litt bein, litt skjell, litt i magesekken, lett i panna, helt middels
smak: 3/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!