Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 8. juni 2017

Indisk Havakkar/Indian Ocean Squid/Loligo Duvauceli(i)/Uroteuthis Duvauceli




Denne er meget utbredt i det indiske hav, men også rødehavet og det arabiske hav, i tropiske farvann opp til 170 meters dyp. Det drives industrielt fiske av arten i stor skala. 90% av akkarfangsten til fiskerinasjonen Filippinene er uroteuthis duvauceli Av utseende kan den minne litt om kinesisk akkar, loligo chinensis, men har kraftigere rødfarge og litt større øyne. Arten lever bare rundt 1 år, lenge nok til å få avkom, hvor mannen dør like etter utløsning, og kvinnen holder ut litt lenger. Den blir opp mot 30cm lang. På tross av heftig fiskeri etter arten er den enda ikke vurdert i forhold til bærekraftighet.
Det er også en praktisk størrelse som gir lite søl, og kjøttet er ganske tykt så man får valuta for pengene. Den har også en overraskende mild og søt smak som kommer frem om man bare bruker salt som krydder. Dette er et hakk over de fleste andre akkarer jeg har prøvd smaksmessig. Den krøller seg fint på sterk varme og får en fin konsistens pga tykkelsen.


- indisk havakkar
- bønnesalat



pris: 80-120,- pr 8 stk
komfort: det er en jobb som krever litt tid, men er enkel
smak: 8/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!