Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 3. november 2016

Stillehavshummer/Red-Banded Lobster/Metanephrops Thomsoni (Saltvann)





Dette er haler fra noen veldig små stillehavshummere, som jeg antar kommer fra et oppdrettsanlegg. Hodene er kappet av, og skitsekken fjernet. Skallene pelles enkelt av etter varmebehandlking.
Stillehavshummeren kan bli opp mot 15cm lang, og tilhører slekten tifotskreps. Arten er rødlistet, og såvidt meg bekjent ikke å oppdrive i norske farvann eller butikker. Smaken er mild og heller mot det anonyme. Konsistensen kan minne om reke. Alt i alt en uinspirerende opplevelse, og iom. tidligere nevnte rødlisting er dette en art jeg neppe kommer til å prøve igjen.


-stillehavshummer
-rugbrød
-urtekremost
-kapers


pris: 30-40,- pr 200gr
smak: 3/10
komfort: barnemat

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!