Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 5. juli 2016

Flyvefiskrogn/Flying Fish Roe/Tobiko/Exocoetidae (Saltvann)




Jeg smaker vanligvis ikke rogn på denne siden da det er meget usunt og har negativ effekt på blodtrykket og kolesterolen. Men rognen til flyvefisken er litt ekstra eksotisk, betraktes som en delikatesse flere steder i verden, og er i mitt tilfelle importert fra Taiwan. Eggene er ca samme størrelse som lodderogn, noe hardere, som gjør at dem gjemmer seg mellom tenner, bak jeksler og andre steder i munnen. Man må gå grundig over med tunga som en mopp etterpå. Smaken er mildt salt med maritimt preg, kan minne om wakame på smak. Flyvefiskrogn brukes da også som oftest til sushi hvor den kommer i flere forskjellige farger. Absolutt digg å smake, men ikke helt verdt prisen i mine øyne.


-flyvefiskrogn
-isbergsalat
-syltet kål
-nøytral kremost


pris: 500-1000,- pr kg
komfort: sydenliv
smak: 6/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!