Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 18. november 2015

Øyepål/Norwegian Pout/Trisopterus Esmarkii




Øyepål er en liten torskefisk som av og til surrer seg inn i garn hos hobbyfiskere, men ellers fiskes den nesten utelukkende til kommersielt bruk i produksjon av fiskemel og andre biprodukter. På tide å prøve denne arten selv. Jeg har ordnet meg noen eksemplarer som resultat av bifangst, de minste har jeg lagt bort da det nesten ikke er mat på de. Jeg har lært av gullfiskforsøkene som gikk galt.
Fiskene er for små til å fileteres, og kjøttet er også så skjørt at det tåler ikke mye kontakt med kroppsvarme fingre før det mister konsistensen. Det skal også advares at dette er en fisk nesten uten fett, og den blir tørrstekt på sekunder i panna. Under middels matfisk, uten særpreg og smak.



- Øyepål uten hale og hode
- søtpotetskiver
- potetskiver
- pastinakkskiver
- persille
- asparges


pris: ukjent (uhyre sjelden til salgs)
komfort: enkel og grei
smak: 2/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!