Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 14. oktober 2015

Torsk/Cod/Gadus Morhua (Saltvann)





Fadderullandej, her er den trauste og pålitelige torsken som vi i Norge har fått et sterkt forhold til gjennom barneviser, julemiddager og høye eksportinntekter. Denne torsken er like over halvkiloet, og da mener jeg den er god, jo større de blir, jo vassere og dauere blir kjøttet. Det sies av gammelt at man ikke skal spise torsk som er fanget i måneder som inneholder bokstaven R. Altså, kaldt vann = god torsk? Fisken fanges langs hele kysten, og er kanskje den vanligste arten å få i garnet for norske hobbyfiskere. Det gjøres stadige forsøk på oppdrett av arten, uten at man helt har lykkes. Fisken i seg selv er ingen personlig favoritt, smaken er ganske steril og avhengig av mye salt for å bli skikkelig snadder.



-filet av torsk
-fancy soppblanding
-quinoa m. middelhavsfrukter
-kapers


pris: 70-180,- pr kg
komfort: midt på treet
smak: 4/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!