Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 3. august 2017

Tangmysid/Tangreke/Chameleon Shrimp/Praunus Flexuosus (Saltvann)



Noen små gruntvannskreps som er enklest å få has på ved å la en håv gli langs sjøgressfylte svaberg. Dessverre omtrent like spennende å fange som å spise. De er små, tynne og har minimal smak. Litt knas i skallet er vel egentlig hele verdien. Disse går også innimellom under navnet tangreke på tross av at det er kreps. Det drives ingen kommersielt fiske etter arten og den er derfor ikke vurdert iht. bærekraftighet.
Her på siden kjøper man argumentet om at kanskje dette er voldsomt tilbehør ift hvor liten reken er, men arten er altså også smakt separat. Arten finnes i de fleste hav hvor det også finnes sjøgress. De er litt tjukkere enn ei synål og på lengde med en tomme.


-tangmysid
-hvite bønner i tomatsaus
-potetsalat
-ølpannekake



pris: 0,-
komfort: en polekspedisjon for å finne smak, ellers OK
smak: 2/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!