Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 20. januar 2015

Blåskjell/Blue Mussels/Mytilus Edulis (Saltvann og Brakkvann)



Vinteren er tid for norske blåskjell, nå er de på sitt beste, og sjansen for å bli syk er minimal. Jeg har kjøpt oppdrettsblåskjell fra Trondheim, ikke for smakens skyld, men jeg opplever at de krever mindre bearbeiding enn de jeg finner i sjøen. Blåskjellene har en ekstrem evne til høy reproduksjon og finnes langs hele norskekysten. Dette, i tillegg til at vi har en stor oppdrettsnæring av arten, gjør at jeg vil anbefale å spise blåskjell mye og ofte i sesongen. Husk å kaste blåskjell som er åpnet i rå tilstand, disse er allerede døde og kan gjøre deg syk.
Moules frites er en flamsk favoritt hvor skjellene er kokt i hvitvin og pommes frites serveres ved siden av. Min variant har byttet ut pommes frites med purreløk som er kokt sammen med blåskjellene i nordnorsk øl.


-1/2 pose blåskjell
-1/2 purreløk
-33c Mack Hveteøl og 33cl Mack alkoholfritt øl
-1 hel hvitløk tverrkuttet
-1 spiseskje sukker
-saften av 1/2 sitron
-1 1/2 teskje salt


pris: 30-50kr posen (rundt 1 kg)
komfort: litt tålmodighet til å pelle skjell, men en enkel prosedyre
smak: 8/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!