Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

mandag 12. januar 2015

Smørflyndre/Witch/Torbay Sole/Glyptocephalus Cynoglossus (Saltvann)




Smørflyndra kan minne om en blekere utgave av tunge. Noe avlang med veldig glatt skinn. Den er ikke truet, og er en av de vanligste flyndreartene her til lands. Den har fast og fint hvitt kjøtt, som er robust nok for både stekepanne og frityr. Smørflyndre har nesten ikke noe kjøtt i buken, men et godt parti feitt kjøtt på hele ryggen. Fisken tåler smaksrikt tilbehør og godt krydder. Smørflyndre fåes vanligvis i garn eller som bifangst i ruser og trål. Den finnes på sandbunn helt opp mot 6-8 meter. Dette er rett og slett en fisk vi nordmenn velger bort av grunner jeg ikke kan skjønne, enkel å jobbe med, god smak og en solid bestand.


-filet av smørflyndre
-tomater
-sølvløk
-nudler
-jarlsbergost


pris: 50-80 pr kg  
komfort: barnekryssord
smak: 7/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!