Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

søndag 1. januar 2017

Asiatisk Musling/Lyrate Asiatic Hard Clam/Meretrix Lyrata (Saltvann)




Er usikker på om disse er i slekt med atlanterhavets "hard clam" aka quahog. Jeg tviler på det. Disse drives det mye oppdrett av i sørøst-asiatiske land, hvor mesteparten av eksporten går til europa, hvor de er særs populære i retten vongole, som i hovedsak er pasta/spaghetti med skjell og krydder. Min pakke har jeg kjøpt hos reinhardtsen fiskesalg i kristiansand, som overraskende nok fører meget lite norsk musling.
Denne muslingearten finnes i store monn både i oppdrettsanlegg og i naturen, så her kan man spise med god samvittighet. Muslinger er også et bedre alternativ hva oppdrett angår enn fisk, da de sjelden rømmer og tar med seg sykdom til den viltlevende bestanden. Smaken er mild, og således passende til pasta, kan minne litt om hjerteskjell hva smak angår. I autentiske oppskrifter skal skjellene delta i kokeprosessen, så man må vaske skjellene heftig. Hvis man  ønsker det raskere og enklere kan en pelle ut muslingene på forhånd og skylle dem kjapt i kaldt vann.


- asiatisk musling
- linguini pasta
- syltet miniagurk
- hvitvinseddik


pris: 100-150,- pr kg
komfort: Mange skjell skal pelles, tålmodighet og en god skje hjelper
smak: 5/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!