Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 25. november 2015

strandkrabbe/green crab/carcinus maenas





De eneste som egentlig bruker disse krabbene, såvidt meg bekjent, er matindustrien som koker kraft på dem. Ellers er det mange barn som fisker dem fra bryggekanten eller leter etter dem på stranda. Krabbene har lite kjøtt i klørne, og det lille som er i skjellet er knapt et skjemål, men det smaker jo himmelsk. Arten er ikke faretruet, og det drives minimal fangst av den. Har man mange av denne er det ikke noe problem å koke seg nok til et par skjeer luksuskjøtt. Kjøttet er hvitt og kan minne om det som er i klørne på taskekrabber, dog mer smakfullt. Kraften er meget god, og kan anbefales til fiskesupper sammen med fiskekraft.



-strandkrabbekjøtt og kraft av strandkrabber
-vårløk
-gulrot
-rosmarin
-kokosmelk
-matfløte



pris: Gratis, eller ekstremt billig hos noen få fiskehandlere
komfort: En del styr for minimalt med kjøtt, god kraft.
smak: 9/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!