Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 11. februar 2016

Silkehai/Silky Shark/Carcharhinus Falciformis (Saltvann)




Silkehaien kan bli stor, men er sjelden en fare for mennesker. Den holder seg til vanlig på de sydlige breddegrader, og bestanden nærmer seg etterhvert truet som følge av overfiske. Som man kanskje kan se på bildet er kjøttet en del grovere i strukturen enn kjøttet på våre nordlige arter. Skinnet kan minne om veldig fint sandpapir i konsistens, altså, navnet kommer mer av utseendet enn faktisk likhet med stoffet silke. Kjøttet er gansle fiber-aktig og smakløst. Minner faktisk mer om krabbe enn fisk i konsistens. Mens smaken glimrer med sitt fravær. Det har blitt endel hai nå, uten helt at noen av dem har vært noe jeg ville holdt gjestebud på.


- biffstykker av silkehai
- rødløk
- hvit paprika
- hestebønner


pris: 80-150,- pr kg
komfort: Den har bare et bein, det er synlig, ellers er skinnet seigt
smak: 3/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!