Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

fredag 13. mai 2016

Tire Track Eels/Mastacembelus Armatus (Ferskvann,Brakkvann)





Disse ålene er vanlige å finne i akvarium hos dem som har en interesse for større fisk enn guppyer. De er heftig sultne, dvs altetende, og jafser ofte i seg annen fisk i nevnte glasskamre. De jeg har er produsert under påskudd av å være en naturlig del av faunaen i Bangladesh, men er mer sannsynlig produsert i variabelt kontrollerte oppdrettsanlegg. Med ukjent kontroll av vannverdier og foring.
Disse kommer i stykker, og kan oppleves vanskelige å rense for bein. Kan minne litt om gjedde i konsistens. Smaken minner også om gjedde, fast, mørt, overraskende smakfullt til å være en ferskvannsfisk med begrensede svømmeegenskaper. Kan det ha noe med spisevanene dens å gjøre? En positiv gastronomisk overraskelse.


- filetstykker av tire track eel
- rødkål
- hvit gulrot
- nudler
- sweet chilli sauce


pris: 60-100,- pr pk
komfort: middels, man skal kunne skjære i vinkel
smak: 7/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!