Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

fredag 4. mai 2018

Symphodus Ocellatus/Ocellated Wrasse/Symphodus Ocellatus (Saltvann)




Noe som kanskje kan minne litt om en herpa brungylt, ihvertfall på bildet, men siden den er fisket i Middelhavet har artene nok lite annet enn utseendet til felles. Det er ihvertfall feit kjøtt, for det blir både sprøtt og godt etter en liten runde på sterk varme i panna. Litt sånn sop-i-hop rett etter en langhelg i Sydøst-Frankrike, hvor det gjelder å spise ut av kjøleskapet før hjemreisen.
Vel, fisken smaker ihvertfall godt, det lille jeg fikk pelt ut av tre særdeles magre eksemplarer. Sååå... "kunne vært verre" beskriver vel denne opplevelsen ganske godt. Man husker mer av styret med fileteringen enn smaken av fisken.



-symphodus ocellatus
-brødskive
-agurk
-vårløk
-gul paprika
-chorizo
-chevre



pris: 0-50,- pr kg
komfort: smått, pirkete, skjell og bein en masse (that's french for you)
smak: 4/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!