Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

lørdag 7. oktober 2017

Southern Rough Shrimp//Trachysalambria Curvirostris (Saltvann)





Da er vi tilbake til tørkede reker, med skrekkblandet fryd. Ikke noe godt norsk navn på disse, men det er en svær bestand som finnes i størsteparten av Stillehavet, hovedsakelig på grunnere vann. Det fiskes årlig 300 000 tonn av arten, så det er således en viktig art.
Dette er små reker, og kanskje ikke noen delikatesse? Etter å ha ligget i et vannbad for å fjerne noe av saltinnholdet på 5%, sitter jeg igjen med litt smakløse reker, og en skål med deilig saltsøtt vann.
Det står på pakningen at dette er "peeled shrimps", noe som her betyr at de har fjernet hodet mens resten av skallet og beina er stort sett intakt på det fleste.
Rekene oppleves ganske tørre med lite smak. Litt salt og bittelitt sødme. Som vi vet er vannet saltere i Stillehavet, og dermed er artene mindre salte enn i Atlanterhavet. Gøy å ha prøvd, men ingen umiddelbar favoritt. Sikkert å finne i mye hermetikk og fryste middagsretter som inneholder reker.



-trachysalambria curvirostris
-rødløk
-lettmajones
-pesto
-rugbrød



pris: 20-40,- pr pk
komfort: kan man fylle en skål med vann er man i mål
smak: 3/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!