Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 7. april 2016

Alaskaflyndre/Alaska Plaice/Pleuronectes Quadrituberculatus




Denne får man kjøpt i noen dagligvarekjeder i EU-landene i fryst og filetert utgave, jeg tror aldri jeg har sett et levende eller helt eksemplar. Men bilder finnes på google. Smaken kan vagt minne om rødspette, eller skrubbe, men faller lettere fra hverandre med varmebahndling. Det er fint kjøtt, men mangler strukturen som ofte finnes i kjøttet hos ferske flyndrer. Kan minne om smaken hos ung lyr, som i og for seg jo er upåklagelig. Det drives lite fiske etter arten da den ikke er en særlig ettertraktet matfisk, men mye av den fanges som bifangst. For meg oppleves dette som et helt greit alternativ til annen frossen fisk, men ikke så mye mer.


- fileter av alaskaflyndre
- søtpotet
- sursøtsaus m. grønnsaker


pris: 60-150,- pr kg
komfort: trenger bare litt tid i panna
smak: 4/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!