Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

søndag 12. april 2015

Jomfruhummer/Langoustine/Norway Lobster/Dublin Bay Lobster/Nephrops Norvegicus (Saltvann)




I motsetning til vår vanligvis fredede hummer som vi aler i oppdrettsanlegg, og jakter med teiner og ruser i vintermåneder, er denne lille krabaten en av de mest utbredte skalldyrartene vi har. Den fås kjøpt frosset i både rå og kokt tilstand, men er best når den er helt fersk. Levende eksemplarer finnes hos de fleste fikehandlere. Den er allerede rødlig i fargen, så du vil ikke se noen spesiell forskjell på den i kokt og rå tilstand. For å få noe mat fra klørne må du velge de litt større eksemplarene, men halen er den virkelige delikatessen her. Et bra alternativ til den dyrere hummeren, og fint hvis man skal ha få gjester eller spise alene.


-2 langoustiner
-bumbu inti
-mack øl
-sjalottløk
-sitronskall
-jordbær



pris: 200-300,- pr kg (fersk)
komfort: En del jobb hvis du vil rense klørne, ellers middels vanskelig
smak: 8/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!