Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 4. oktober 2016

Vanlig Åttearmet Blekksprut/Curled Octopus/Eledone Cirrhosa (Saltvann)




Litt usikker på artsnavnet her, men denne er fanget i kattegat og er en vanlig art i europeiske farvann. Både skinnet og kjøttet er hvitt. Jeg har sett på flere forskjellige teknikker for å tilberede disse, hovedsaklig på youtube. Jeg endte med å kutte tentaklene like under nebbet og deretter dele denne av fra hodet. Partiet av hodet hvor øynene befinner seg ble også skåret bort, Deretter ble det hele kokt og så lagt i kjøleskapet over natten.
Kjøttet blir fort gummiaktig, men overlever godt på sterk varme rundt 5 minutter.



- blekksprut
- nudler
- søt chillisaus
- fiskesaus
- rødløk


pris: 200-300,- pr kg (i Norge)
komfort: Kan man prosessen, går dette veldig greit
smak: 5/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!