Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

fredag 1. januar 2016

Strømsild/Argentine/Argentina Sphyraena (Saltvann)




Strømsilda forekommer innimellom som bifangst og selges deretter. Foruten drives det mye kommersiell fiske av strømsilda til produksjon av bl.a fiskemel, oljer o.a. Som følge av nevnte kommersielle fiske har bestanden nylig blitt sterkt redusert og tiltak er satt for å redde arten. Kjøttet er særdeles skjørt, og man må være varsom under tilberedning. I tillegg har den mange stor skjell som man kan fjerne ved hjelp av kniv. Kjøttet er faktisk meget saftig og tåler god varme i panna uten å desintegreres. Alt i alt så er det litt jobb med denne fisken, men vil man gi den litt kjærlighet i den kategorien, så er det en fin matfisk.


- fileter av strømsild
- pastinakkmos
- soyasaus


pris: 20-60,- pr kg
komfort: Vanskelig, krever følsom knivhånd, pluss masse skjell som må fjernes
smak: 5/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!