Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 2. november 2016

Harpeskjell/Queen Scallop/Aequipecten Opercularis (Saltvann)




Dette er i utgangspunktet mellomstore kamskjell, men i motsetning til den populære pecten maximus, er begge skjellene her nesten flate, så selve muslingen er en del mindre. Disse her ble hentet opp av havet utenfor Færøyene. Dessverre fant jeg ingen eksemplarer med rognen intakt. Denne arten er ikke uvanlig i norske farvann. På størrelse med en yatziterning, med nydelig smak og god konsistens. Vi får ikke den fløyelsmyke senteret pga størrelsen, men det er jo bare pirking fra min side. Dette er absolutt en delikatesse. Vanlig størrelse er 7cm og de habituerer fra 40 til 400 meters dyp.


- harpeskjellmuslinger
- persille
- søtpotet
- bacon
- sjalottløk


pris: 200-300,- pr kg
komfort: strykefritt
smak: 9/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!