Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 1. mars 2016

Cobia/Black Kingfish/Rachycentron Canadum (Saltvann)





Denne har jeg bare funnet til salgs i Norge i oppkuttet tilstand, derfor ingen hel fisk her, men bilder finnes enkelt via google o.l. På pakningen står det kun "Kingfish", noe som er en stor artsgruppe med mange underarter. Men da denne er viltfanget, og fra Vietnam, er jeg (nesten) sikker på at vi her snakker om en Cobia. Cobia er den vanligste Kingfisktypen som finnes vilt i Asia, også den eneste som det drives avl av i Vietnam. Skinnet er grått i buken og mørkt på toppen, slik det også er på stykkene mine. Strukturen i kjøttet er sirkulært, nesten som i en trestamme, og meget fast. Det har ellers lite særpreg og smak, kan minne litt om hermetisert tunfiskkjøtt.


- stykker av cobia
- sjalottløk
- peppersaus
- potet
- pastinakk
- peteh bønner


pris: 70-120,- pr pk
komfort: nesten beinfri, ferdig oppkuttet
smak: 6/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!