Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 22. desember 2015

Guldørred/Oncorhynchus Mykiss (Ferskvann, Brakkvann og Saltvann)





Dette er ikke den samme arten som "golden trout", og jeg finner lite informasjon om den på engelske sider. I bunn og grunn er dette en avart, eller modifisert versjon om du vil, av regnbueørreten. Danmark er et av få land som skiller den fra vanlig regnbueørret på tross av at det skal være klare forskjeller fiskene imellom hva utseende og oppførsel angår. Derfor den danske tittelen på arten. Den skal være meget vanskeligere å få på kroken, og ellers gå etter mer eksotisk farget agn enn vanlige regnbueørreter. Kjøttet synes jeg er noe fastere enn hos vanlig regnbueørret, ellers oppleves den ganske lik.



-filet af guldørred
-samsøkartofler
-radiser
-paprika


pris: drives ingen oppdrett eller kjent salg i Norge
komfort: enkelt og greit
smak: 6/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!