Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 2. juni 2016

Stillehavsreke/Pink Ocean Shrimp/Pandalus Jordani (Saltvann)





Stillehavsreken lever ikke overraskende utelukkende i stillehavet og er en veldig liten reke, en god del mindre enn vår noe vanligere pandalus borealis. I hovedsak er dette de to rekeartene man vanligvis finner i lake på plastboks i dagligvarehandler. Pandalus jordani, eller stillehavsreken, er liten og nesten helt hvit i kjøttet, og har liten matverdi. Kjøttet er desintegreres hvis man klemmer det forsiktig mellom to fingre, og kjøttet har så lite særpreg at i den formen vi finner dem her til lands, smaker de egentlig bare av saltlaken de har ligget i. Pandalusartene er hermafroditter og starter livet som menn, før de senere blir kvinner og mottar livsvisdom, kløkt og evnen til å legge egg. De lever vanligvis 3-5 år.


-stillehavsreker
-rugbrød
-isbergsalat
-hjemmelaget remulade


pris: 10-30,- pr beger á 150gr
komfort: kan du åpne en matboks er du i mål
smak: 4/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!