Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 6. september 2017

Labyrint Kaninfisk/Vermiculated Spinefoot/Maze Rabbitfish/Siganus Vermiculatus (Saltvann)




En spennende art i slekten kaninfisker, dens navn kommer som følge av de heftige mønstrene på skinnet. Den har flere giftige bein, slik de fleste av kaninfiskene har, og man bør derfor tenke seg om før man går til innkjøp av disse artene. Dem lever på grunne områder rundt skjær og rev i opp til 20 meters dyp i varmere farvann, hvor de blir opptil halvmeteren i størrelse. De unge eksemplarene trives i mindre stimer, og legger enorme mengder egg. Arten er ikke rødlistet og kan fiskes og spises med god samvittighet. Kjøttet er fast og med god struktur. Noe steril hva smak angår, men det kan maskeres med litt krydder. Det er en enkel fisk å tilberede, med lite bein. Desidert bedre enn den hvitflekkede kaninfisken jeg har smakt tidligere. Absolutt verdt å prøve.
Som et lite obs så kn fargen på kjøttet variere i denne fisken fra blek rosa til gulaktig eller hvitt.


- stykker av labyrint kaninfisk
- aspargespoteter
- sylteagurk
- mild sennep


pris: 60-100,- pr kg
komfort: som svinekotteletter
smak: 6/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!