Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

mandag 2. oktober 2017

Bergkråkebolle/Rock Sea Urchin/Purple Sea Urchin/Paracentrotus Lividus (Saltvann)


Obs, obs, obs! Disse er en av de viktigste arbeiderne i det europeiske undersjøiske samfunnet, men forsvinner nå i et frenetisk tempo fra havbunnen som følge av uansvarlig fiske. De finnes på den europeiske siden av Atlanterhavet og i Middelhavet, mine fra sistnevnte. De er små og har i så måte liten verdi for oss mennesker hva mat angår. Minimalt med rogn pr kråkebolle, som dere nok ville sett om jeg hadde lagt ved bile av komplett rett. Blir vanskelig å gi et riktig smaksnotat her, men vi prøver. Det lille jeg kan smake er litt syrlig, med en anelse umami, men mest salt. Er litt redd for å sette karakter her, men OK! Hvilken fiskeblogger ville jeg vært uten mine karakterer? Denne kan på ingen måte måle seg med drøbak sjøpiggsvin. Piggete!



-rogn fra bergkråkebolle
-salat
-salami



pris: selvplukk/bifangst
komfort: lite komfort
smak: 4/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!