Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

lørdag 19. desember 2015

Gråsteinbit/Sea Wolf/Anarhichadidae Lupus (Saltvann)






Steinbiten ble i gamle dager sett på som ufisk, og derfor ikke benyttet til annet enn agn og kraftkok. Dette er dessverre samme følelse mange småfiskere har om bl.a. Rognkjeks og Berggylt idag. Det er mange flotte fisker man ikke utnytter til mat. Kjøttet er fast og fett, den har lite bein og er ypperlig til både steking og damping. Fisken er listet som truet, mye fordi store mengder taes som bifangst, og den ikke blir kjønnsmoden før den er 6 år. Mindre eksemplarer som fanges levende anbefales å slippe ut igjen. Fisken har få fiender, og lever hovedsaklig av kreps, skjell og andre harde ting som lever på havbunnen. En av de tøffeste og kuleste fiskene som fins i norske farvann.

Smørkokt:
-stykker av steinbitkjøtt
-rødløk
-søtpotet


Stekt:
-filet av steinbit
-tomatbønner
.rødløk
-rødvinskraft
-sennep


pris: 150-250,- pr kg
komfort: seigt skinn, enkel å filetere, få bein
smak: 7/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!