Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 25. juni 2015

Fjellørret/Brown Trout/Salmo Trutta (Ferskvann)




Dette er, ifølge fiskehandleren en vill fjelløret som er satt ut i små naturlige fjellvann, hvor den også kan forekomme uten menneskelig innblanding via tilførsel fra elver, men i fjellvannet dog fores og fiskes av fiskeriansatte. Ferskvannsoppdrett er tydeligvis noenlunde annerledes. Og i teorien kan det jo derfor være at dette ikke er en oppdrettsfisk allikevel. Lyserosa farget kjøtt og brunt kraftig skinn. En fin liten fisk som kan passe godt for de minste som gjerne er litt kresne. Den er noe magrere enn annen oppdrettsørret og mildere i smaken. Alt i alt muligens et noe bedre og sunnere alternativ til vår standardiserte oppdrettsørret, men som matfisk er det kun en mager trøst.


-filet av fjellørret i biter
-grønnsaksbuljong
-gulrot
-vårløk
-nudler
-grønn paprika


pris: 150-250 pr kg
komfort: slak nedoverbakke på sykkel
smak: 4/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!