Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

søndag 4. desember 2016

Gulfinnetun/Yellowfin Tuna/Thunnus Albacares (Saltvann)




En meget nær slektning av den noe vanligere bukstripete bonitten, og enda en fisk man kan filetere med skje og pirke ut beinene med fingrene. Ikke rart dette er populære matfisker. Midt på fisken har den en brun linje med kjøtt som er mindre ettertraktet, blodlinjen, det blir meget tørt ved varmebehandling, dette pleier jeg å skjære bort, men det er jo forskjellig fra person til person. Slik jeg opplever den kan den fort bli overstekt og tørr. Dekadent tilbehør og litt stekt smør ved siden av er nesten obligatorisk. Krydre med salt og pepper, og denne er en sikker vinner. Mitt eksemplar er viltfanget i stillehavet.


- filet av tunfisk
- sjalottløk
- asparges
- pastinakk


pris: 80-140,- pr kg
komfort: melk og honning
smak: 7/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!