Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

mandag 2. januar 2017

Martaum/Dead Man´s Rope/Chorda Filum (Saltvann)



Det engelske navnet på denne kommer sannsynligvis på grunn av utseendet, og måten sjøgresset står vertikalt fra havbunnen og opp mot overflaten. Kanskje så noen for seg at det kunne vokse fra et lik på havbunnen, et mafiaoffer eller noe sånn. Om ikke annet er det ihvetfall en plante vi har enorme mengder av langs kysten vå, og den kan spises med god samvittighet. Er man skikkelig uheldig og kjører med motobåt langs skjær og ho,mer, kan svæe mengder av disse sette seg fast i popellen til motoren. Mine er forkokte, før de blir stekt, og smaker litt som salt gressløk med et hint av stjerneanis. Masse deilig umami i en sterk ettersmak. Såvidt jeg vet er denne sjelden brukt som mat, men verdt et forsøk. Bare husk å behandle den riktig før man blander den inn i annen mat.


- martaum
- egg
- rugbrød


pris: 0,-
komfort: en fjert i nattens ulme
smak: 5/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!