Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 9. juni 2016

Hestereke/Sandreke/Crangon/Crangon Crangon (Saltvann)



Disse rekene er meget vanlige så langt nord som Danmark, hvor de tasser rundt på de lange, flate sandbunnene. Her i Norge er den noget mer sjelden, da de geografiske vilkårene ikke ligger like godt til rette for den. Den har en noe søtere smak enn våre reker, og kjøttet er litt skjørere. Sørover i europa regnes den bl.a som en viktig bidragsyter til gode fiskesupper, og spises ofte hel pga det myke skallet. Jeg stekte den lenge på svak varme i chilliolje, og den setter en deilig skalldyrsmakpreg på oljen. Dypp en baguettbit i oljen, og man har noe rustikt og enkelt. Eller server med slakterens ferske pølse. Den kan også knaskes rå med en kald én til fotballkampen. Et sunnere alternativ til chips!


- hestereker
- olje
- pølse/baguett


pris: 120-200,- pr kg
komfort: kan man ete skall, er dette lettvint snadder
smak: 7/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!