Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

mandag 1. juni 2015

Trollkrabbe/Northern Stone Crab/Lithodes Maja (Saltvann)





Dette er et stort eksemplar av arten, og den er fanget mye dypere enn de små brune man kan få i garn og teiner langs hyttenorges langstrakte svaberg. Krabben er i slekt med den russiske kongekrabben som pløyer seg nedover norskekysten i disse dager. Men trollkrabben er langtfra like grådig og territorial, og utgjør ingen trussel for sine omgivelser. En enkel skive med krabbe er for meg en av livets store gleder. Så hvorfor ikke prøve trollkrabben i samme konsept. Det er lite kjøtt i skallet og støene, hovedsaklig er det klørne som kan spises. Kjøttet er noe tørrere enn hos taskekrabben. Smaken er likere hummer enn krabbe, men det gjør ikke nødvendigvis så mye :)
Beklager heller skrale bilder.



-1 kongekrabbe + to klør
-1 skive rugbrød
-aioli
-sitronsaft
-agurkskive



pris: 30-60,- kr pr kg i Danmark (usikker på pris i Norge)
komfort: piggete sak, men ikke vanskelig om man er forsiktig
smak: 8/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!