Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 13. mai 2015

Wallago Attu/Helicopter Catfish/Boal Fish/Wallago Attu (Ferskvann)






Wallago Attu er en asiatisk malle som lever i elvene i sørøst-asia, hovedsaklig India, Nepal Bangladesh og Sri Lanka. Den er listet som "nær truet", som følge av overfiske fra lokalbefolkningen, heller enn kommersielt fiske, og at den ofte er en uønsket art. Den kan bli opp mot 2.5 meter lang og spiser alt fra andre fiskearter og frosker til hunder og små barn. Den er kjent for å ha negativ effekt på andre bestander i områder hvor arten forekommer ofte.
Hvis du ikke har en kar som het Tok Kaduk på slektstreet, kan du spise denne fisken helt uten frykt. Mitt eksemplar er nærmere 3kg og i så måte et relativt lite eksemplar av arten. Kjøttet er hvitt med gulskjær, og ganske vassent. Nesten som at det er kjørt i blenderen, farseaktig konsistens. Kjøttet må stekes på svak til medium varme for ikke å bli helt tørt, og godt med salt og pepper kan hjelpe å få frem noe særpreg i smaken. Da fisken er "nær truet" og relativt dyr i Norge, anbefaler jeg å prøve annen importert mallefisk før man går løs på denne. Det mest imponerende med denne fisken er tanngarden. Og ja, det blir et helsikkes søl når man skal håndtere noe av denne størrelsen i et lite kjøkken fra IKEA.



-filet av wallago attu
-kinakål
-kapersbær
-bønnespirer


pris: 150-200,- pr kg
komfort: litt vanskelig å fjerne skinnet, ellers enkel
smak: 5/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!