Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

fredag 5. februar 2016

Havmus/RatFish/Chimaera Monstrosa (Saltvann)




For å være helt ærlig så ligner vel denne mer på en rotte enn en mus. Betydelig skadet ytre som følge av fangstmetode. En av de merkeligste artene vi får her til lands, i sterk konkurranse med skolesten. Kjøttet har en slags bitter ettersmak som er vanskelig å beskrive, nærmest jord-aktig. Det drives ingen kommersiell fiske av arten, og det begynner å gå opp for meg hvorfor. Den har få avkom og store egg. Leveren (se bildet) ble tidligere brukt for å lindre betennelse i sår. Kjøttet har en kosistens som kan minne om å tygge på en våt svamp. På samme måte som hos rognkjeksen er buken uspiselig, og alt kjøttet ligger i ryggfiletene.


-havmusfileter
-blå gulrøtter
-paprika
-søtpotet
-persille
-hvitløk
-soyasaus
-rødløk


pris: Ukjent
komfort: som en lek
smak: 1/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!