Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

mandag 4. desember 2017

Firetrådet Tangbrosme/Fourbeard Rockling/Enchelyopus Cimbrius (Saltvann)




Hurra for fire firetrådete tangbrosmer! Hvorav to var for små til å finne skikkelig kjøtt på, mens de to store var enkle å filetere, allikevel ble resultatet 3 helt ok fileter og tilbehør som nok ikke havner i noen kokebok med det første. Arten har sitt navn fordi det er en brosme som har fire bartetråder rundt munnen. Det drives ingen industrielt fiske etter denne arten, men den kan fåes som bifangst i reketrål, eller i garn hos hobbyfiskere. Sjelden til salgs hos fiskehandlere. Mine er fra nevnte garn, og ble fanget i kjosvika utenfor Kristiansand. Kjøttet er ganske daut og vassent, og har lett for å falle fra hverandre. Kan minne litt om gråknurr i konsistens, ikke noen favoritt dessverre. Smaken er ikke vond, men heller meget anonym og kjedelig, kan minne litt om muddersmaken man kan finne i f.eks. abbor.
Nå er abbor en mye bedre matfisk, bare så det er sagt.
Arten lever langs kysten av Europa og nord-amerika, vanligvis på grunt vann, men den beveger seg utpå dypet innimellom og kan da bli tatt i trål. Den blir sjelden over 30 cm i lengde og er også meget smal, så ikke noe å bli mett på hvis man ikke får et par stykker.



- filet av firetrådet tangbrosme
- couscous
- sukkererter


pris: 0-50,- pr kg
komfort: greit hvis det er litt størrelse, som å filetere ål
smak: 3/10

1 kommentar:

  1. Hei! Jeg er en artsfisker som er interessert i å finne den ca nøyaktige plassen i Kjosbukta hvor disse ble tatt i garn. Er det du som har fått de selv eller noen du kjenner? Mva Stewen Dale

    SvarSlett

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!